Picanha bulgogi

Een mooi hapje voor tussendoor of als hoofdgerecht met wat rijst en kimchi. Kortom dit is echt gruwelijk lekker!

Biefstuk in een Koreaanse marinade en dan kort grillen, dan krijg je iets heerlijks voorgeschoteld! Probeer onderstaand recept eens en je komt erachter hoe simpel je iets lekkers op tafel kunt zetten.

Voorbereiding 150 minuten

Kooktijd 6 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

Bulgogi-marinade

  • 500 gram picanha, maar je kunt ook een ander soort “biefstuk” gebruiken voor dit recept. Hoe stugger het vlees is hoe langer je moet marineren
  • 1 nashipeer geschild
  • 1 gele ui gesnipperd
  • 4 knoflooktenen uit de knoflookpers
  • 1 cm gemberwortel, geschild
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 2 bosuitjes, grofgehakt

Je kunt het vlees op meerdere manieren serveren en wij hebben ervoor gekozen om het vlees in grovere stukken te snijden, om het daarna te kunnen spiezen. Wil je bulgogi liever volgens de traditionele wijze eten? Dan mag je voordat je start met het maken van de marinade eerst het vlees voor een uurtje in de vriezer leggen. Daarna kun je het vlees makkelijker in mooie dunne plakjes snijden.

Voor het maken van de marinade doe je bovenstaande ingrediënten (behalve het vlees en de bosui) in de blender en draai je het geheel door tot een bijna gladde massa. Marineer het vlees samen met de bosui in een vacuümzak samen met de marinade voor minimaal 30 minuten en maximaal 3 uren. Heb je geen vacuümeermachine? Gebruik dan een afsluitbare vershoudzak. Laat je het vlees toch langer marineren dan 3 uren? Dan loop je het risico dat het vlees uit elkaar gaat vallen.

Het vlees kort grillen op de BBQ

Rijg nu de stukken vlees aan de spiezen en zorg intussen dat je BBQ heet genoeg is voor direct grillen. Heb je een kamado? Dan mag je zeker wel voor een temperatuur van 300 graden zorgen. Ben je zover? Laat de marinade wel eerst even van het vlees afdruipen, omdat de sojasaus anders gaat verbranden.

Pak intussen een glas wijn of een koud pilsje en grill de spiezen per kant in ongeveer 2 minuten kort af. Kies je toch voor dunne plakjes vlees? Dan is heel erg kort even grillen voldoende per kant. Laat daarna het vlees even een kleine 10 minuutjes rusten onder een laagje aluminiumfolie (niet helemaal afdekken). Garneer de spiezen even af met wat sesamzaadjes en greenpeez.

En nu is het tijd om te genieten van iets wat echt gruwelijk lekker is!

0 reacties op ““Picanha bulgogi Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *