Voorbereiding 15 minuten
kooktijd 6 minuten
Ingrediƫnten voor 4 personen
Marinade voor de garnalen
- 12 grote black tiger garnalen
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel gochujang (Koreaanse peperpasta), of als alternatief een rode peper zonder zaadjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 kleine gele ui
- 1 eetlepel sesamolie
- sap en rasp van 1 limoen
- zout en peper naar smaak
Voeg alle ingrediƫnten behalve de garnalen samen in de blender en laat nu de blender even het werk doen. Mooi tijd voor een klein borreltje on the side! Zodra je een mooie gladde massa hebt gekregen in de blender is het tijd om de garnalen erin te marineren gedurende 3 uurtjes. Zet het geheel even weg in de koeling.
De kimchi maken wij zelf en omdat dit een tijdrovende klus is gebruiken we voor dit recept een blikje kimchi van de plaatselijke toko. Dit is overigens mega lekker! Wil je een keer zelf kimchi maken? Hou ons blog dan in de gaten, want binnenkort delen we hier een mooi recept.

Zet een wokpan op hoog vuur met een beetje olie en laat het geheel goed heet worden alvorens je de garnalen in de pan doet. Door de hitte in de pan schoei je de garnalen aan beide zijdes goed dicht. Dit zorgt ervoor dat ze van binnen nog iets glazig blijven en van buiten mooi karamelliseren en dus meer smaak krijgen.
Serveer de gebakken garnalen met wat kimchi ernaast en voeg wat gehakte bosui en een partje limoen toe om het geheel af te garneren. Lekker simpel, maar echt mega fijn!!

0 reacties op ““Black tiger garnalen Voeg die van jou toe →