Cakebeslag met Mars, banaan, koffie, rum en karamel

Een heerlijke kleffe cake met alleen maar smaken die lekker zijn. Wat heb je nog meer nodig in het leven?

Dit is typisch een gevalletje geweest van “wat hebben we nog in huis?” en daar rolt dan een heerlijk nagerecht uit. Op basis van cakebeslag een mooie combinatie van rijke volle smaken voor een mooie afsluiter van je diner of BBQ!

Voorbereiding 30 minuten

Kooktijd 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

Cakebeslag

  • 250 g Koopmans Cakemeel
  • 200 g roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 2 eieren (m) (kamertemperatuur)
  • 1 Mars in blokjes gesneden
  • 1 espresso
  • scheut bruine rum
  • 100 ml suikerwater (1 op 1)
  • 1 banaan in stukjes
  1. Verwarm de BBQ voor op 150 graden op indirect vuur
  2. wel de stukjes banaan in het mengsel van suikerwater, espresso en rum
  3. Leg een velletje bakpapier in je bakvorm en smeer ‘m voor de zekerheid ook nog even in met boter of bakspray
  4. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig
  5. Voeg de suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa
  6. Mix er één voor één de eieren door en klop het geheel gedurende circa 3 minuten op de hoogste stand tot een glad cakebeslag
  7. Voeg het cakemeel in gedeelten toe en meng het tot een glad cakebeslag
  8. Meng op het laatst met een spatel voorzichtig de stukjes Mars en de uitgelekte stukjes banaan door het beslag, het vocht in de banaan zorgt juist voor een iets kleffe cake
  9. Schep het cakebeslag in de cakevorm
  10. Bak de cake in 60 minuten (bijna) gaar. Check na 60 minuten en doe de satéprikkertest: als er nog een klein beetje beslag aan blijft hangen, is de cake perfect

Karamel

  • 200 gram rietsuiker
  • 20 gram roomboter
  • 200 gram kookroom
  • 2 eetlepels vocht van de banaan

Doe de suiker met het vocht van de banaan in een pan en laat doorkoken totdat er een goudbruine karamel ontstaat. Niet gaan roeren maar probeer gewoon rustig met de pan te walsen totdat er een mooie egale massa ontstaan is. Verwarm intussen de kookroom apart in een pannetje en voeg deze toe op het moment dat de karamel de juiste kleur heeft. Let op het kan wat gaan spetteren nu en roer het geheel goed door totdat er een mooie gladde karamelsaus is ontstaan. Neem nu een flinke lepel cake en doe er een beetje karamelsaus overheen… Meer heb je toch niet nodig in het leven 😉

Deze is echt geniaal lekker!!

0 reacties op ““Cakebeslag met Mars, banaan, koffie, rum en karamel Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *