Peruaanse pollo met groene saus

Ben je op zoek naar een kipgerecht waarmee je de show kan stelen als je gasten op bezoek hebt? Maak dan dit gerechtje eens klaar, want deze is zowel leuk om bij de borrel te serveren als in een menu als voorgerecht of tussengerecht.

Ben je op zoek naar een kipgerecht waarmee je de show kan stelen als je gasten op bezoek hebt? Maak dan dit gerechtje eens klaar, want deze is zowel leuk om bij de borrel te serveren als in een menu als voorgerecht of tussengerecht.

Voorbereiding: 24 uur

Kooktijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

Peruaanse groene saus

  • 1 verse jalapeno
  • 1 bosje koriander
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 eetlepel honing
  • 2 tenen knoflook
  • een scheut zonnebloemolie
  • sap van 1 limoen en rasp van de schil
  • 125 gram mayonaise
  • zout en peper naar smaak en uiteraard vers uit de molen

Pollo marinade

  • 6 tenen knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel worchestershire saus
  • sap van 1 limoen en rasp van de schil
  • 1 eetlepel zure mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel shirachasaus
  • 1 eetlepel komijn grof
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • een scheut zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak
  • 8 kippendijen
  • kersenchunks rookhout

Bereidingswijze

Start een dag van te voren met de pollo marinade en meng alle ingrediënten met elkaar in een blender tot een mooi geheel. Doe de kippendijen in een vacuümzak en voeg nu de marinade toe en seal het geheel dicht en leg 24 uur weg in de koelkast om te marineren. Heb je geen vacuümmachine? Geen punt hoor, je kunt ook gewoon afsluitbare zakjes gebruiken. Breng een pan water aan de kook en leg het afsluitbare zakje met de kip in het water met de sluiting bijna helemaal gesloten. Door de hitte vervliegt de lucht in het zakje en seal dan het zakje dicht. Je hebt nu het zakje nagenoeg vacuüm getrokken. Simpel toch?!

Ook voor de groene saus kun je alle ingrediënten met elkaar mengen in de blender tot een mooie massa met een diepgroene kleur. Echt een prachtige saus met een mooie diepgang qua smaak.

Voor de bereiding van de kippendijen stook je de BBQ op tot 180 graden met indirect vuur. Leg de kersenchunks op de hete kolen. Leg de kippendijen erop en rook ze tot een kerntemperatuur van 75 graden.

Leg de kippendijen op een mooie plank, doe nu als een ware Picasso de groene saus over de kip met een spuitflesje en garneer het geheel af met wat gesneden bosui, partjes limoen en wat korianderblaadjes. Lekker man!

0 reacties op ““Peruaanse pollo met groene saus Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *